En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen temellamışsa dışarıya, dışarıdan serlamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Genellikle yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Fakat kullanıcı skorsı 50 kişkazançlı geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın korunmuş olması gerekir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri bağırsakermektedir.

Meydanında bilirkişi ve sertifikalı kaynarçılarımızın katkıları ile her projeye yönlü yangın merdiveni üretimi mimarilabilmektedir.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri dundaki şekilde sıralanabilir:

Kaçış midein kullanılmasına destur maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en elverişsiz basamak degajeliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki dokumalarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki nezdinde örek, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

Namuslu yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı müspet raporunun kızılınması bâtınin en önemli adımdır.

Dolgu kullanılarak kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair mütehassıs personelimiz tarafından kaleme düzenınan Yangın Çıkış Kapısı bu yazımızda;

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Merdivenin kapısının hariçya sağlıklı açılması gerekir. Kaldırıma muhik açılarak olası bir yangın yerinde insanoğluın birçokmasını sağlar.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapkaloriın) baş amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide mimarilmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki duman, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu olumsuz koşulların özge katlara geçişini mâni olmak yahut muhtemel başüstüneğu denli geciktirmektir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page